Marynowane patisony

  • wyświetlono: 1563 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Koniecznie zróbcie zimowe zapasy !

Składniki

1 kg patisonów, 50 dkg papryki, marchew, 2 szklanki wody, 2 łyżeczki cukru, łyżeczka soli, łyżeczka kwasku cytrynowego, pieprz, ziele angielskie, koper, czosnek

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowane patisony

  • 1. Obgotowuję patisony.
  • 2. Paprykę kroję w paski.
  • 3. Marchewkę kroję w słupki.
  • 4. Wszystkie warzywa wkładam do słoików i dodaję przyprawy.
  • 5. Wodę zagotowuję z cukrem, solą i dodaję kwasek cytrynowy. Zalewam warzywa.
  • 6. Słoiki zakręcam i pasteryzuję 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Patison w ostrej zalewie

Dodane przez: AnetaSłużałek

Patison w ostrej zalewie

Są bardzo dobre do obiadu

Patisony w zalewie

Dodane przez: JOANNA 55a

Patisony w zalewie

smaczne, przepis mam od Ani J.

Papryka marynowana

Dodane przez: bogusia82

Papryka marynowana

Każdego roku marynuję paprykę,...

Patisony z miętą i pietruszką

Dodane przez: JustKuchcik

Patisony z miętą i pietruszką

Patisony w zalewie octowej poprzez...

marynowana papryka

Dodane przez: duszek

PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH

Miło jest wyjąć do obiadu, słoiczek...

pieczarki marynowane

Dodane przez: benka

Pieczarki marynowane

Pieczarki w delikatnej zalewie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE