Pasztet z wątróbek drobiowych

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Szybki smaczny pasztet.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbek drobiowych
    2 całe jajka
    2 czerstwe bułki
    2 średnie cebule
    olej (do usmażenia cebulki)
    4 łyżki kaszy manny
    1 łyżeczka majeranku
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    Sól pieprz,słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Dodatki Pasztet

Pasztet z wątróbek drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę skręcić przez maszynkę.
    Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i skręcić wraz z mięsem.
    Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć do zeszklenia.
    Do zmielonej wątróbki dodać jajka , podsmażoną cebulkę i pozostałe składniki wymieszać wlać do foremki wysmarowanej tłuszczem i piec w 180 stopniach około 50 min.

Porady

Wątróbka może być również indycza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować