PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pasztet z królikahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/57/pasztet-z-krolika.jpeg60004000http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pasztet-z-krolika-6
1.
Królika myjemy, wrzucamy do dużego garnka, dodajemy boczek oraz obrane warzywa: marchewkę, seler i pietruszkę. Zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe, solimy. Gotujemy do miękkości mięsa (około 1,5 godziny).
Ugotowane mięso obieramy z kości i mielimy kilka razy w maszynce razem z warzywami. Dodajemy jajka oraz przyprawy i mieszamy dokładnie rękami. Wlewamy szklankę wywaru z gotowania i znów mieszamy.
Blaszki smarujemy masłem, można je również wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładamy masę do foremek, a na wierzchu układamy kawałki smalcu. Wstawiamy pasztet do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 70 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Z podanych składników wyszło mi dwie blaszki pasztetu.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze