Pasztet z królika

4.5 (168 ocen)

  • 2 godz.

Pasztet jest przepyszny. Polecam!

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 królik
    0,5 kg boczku wędzonego
    5 kajzerek ( namoczonych w wodzie)
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    2 cebule
    4 marchewki
    3 korzenie pietruszki
    natkę pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy rosół z królika (ok.1,5 godz. by mięso zrobiło się miękkie) razem z warzywami.
    Pod koniec gotowania dodajemy kajzerki. Wyciągamy wszystko z garnka, a gdy przestygnie obieramy mięso z kości. Wszystko mielimy(mięso z królika,warzywa,boczek i kajzerki), dokładnie mieszamy i przyprawiamy.. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Pieczemy w temp.180 st.C 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować