pasztet z królika

4.5 (173 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Delikatny chudy pasztet z królika

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 królik z podrobami
    4 marchewki
    2 pietruszki
    cebula
    3 liście laurowe
    5 ziarenek ziela angielskiego
    1 duża bułka
    4 duże jaja
    1/3 szklanki oleju
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka z osoloną wodą wkładamy królika, przyprawy oraz warzywa. Gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu wszystko obierany z kostek i mielimy dwa razy. Dodajemy również namoczoną wcześniej i zmieloną bułkę. Wbijamy jajka i mieszamy na gładką masę Przyprawiamy sola i pieprzem do smaku.Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować