Pasztet z kolorowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyszczamy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki (żeby zmieściło się bez problemu do maszynki do mielenia). Podsmażamy z każdej strony i wrzucamy do dużego garnka. Zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy na bardzo małym ogniu, aż zmięknie. Studzimy. Warzywa obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, dajemy na patelnię na której smażyło się mięso, podlewamy kilkoma łyżkami wodą spod mięsa i dusimy, aż warzywa zmiękną, co jakiś czas podlewając wodą spod mięsa.
2.Mięso i warzywa mielimy DWA razy w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy jajka, przyprawy i garstkę pieprzu kolorowego. Wkładamy do formy i wierzch posypujemy kolorowym pieprzem. Pieczemy 1 h w 180*C. SMACZNEGO! :)
Komentarze