Pasztet z kolorowym pieprzem

4.5 (156 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny pasztet, w smaku różniący się od tych tradycyjnych, ma pieprzowy i delikatny smak.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1/2 kg podgardla
    250 g wątróbki drobiowej
    250 g łopatki wieprzowej
    1 marchew
    1 pietruszka
    1 cebula
    2 liście laurowe
    3 kulki ziela angielskiego
    kolorowy pieprz
    3 jajka
    1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    2 łyżeczki wegety
    pieprz zmielony
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z kolorowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki (żeby zmieściło się bez problemu do maszynki do mielenia). Podsmażamy z każdej strony i wrzucamy do dużego garnka. Zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy na bardzo małym ogniu, aż zmięknie. Studzimy. Warzywa obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, dajemy na patelnię na której smażyło się mięso, podlewamy kilkoma łyżkami wodą spod mięsa i dusimy, aż warzywa zmiękną, co jakiś czas podlewając wodą spod mięsa.
  • 2. Mięso i warzywa mielimy DWA razy w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy jajka, przyprawy i garstkę pieprzu kolorowego. Wkładamy do formy i wierzch posypujemy kolorowym pieprzem. Pieczemy 1 h w 180*C. SMACZNEGO! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieprz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować