Śledzie z czosnkiem niedźwiedzim i kolorowym pieprzem

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przyrządzonymi śledziami można zajadać się nie tylko od święta.

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 płatów matiasów,
    3-4 ząbki czosnku,
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego ,
    1 łyżka kolorowego pieprzu,
    2-3 listki laurowe,
    kilka kulek ziela angielskiego,
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z czosnkiem niedźwiedzim i kolorowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć w zimnej wodzie - ok 2 godzin. Jeżeli po tym czasie będą nadal słone, to zmienić wodę i moczyć jeszcze ok 1,5 godziny. Osuszyć i pokroić. Obrać ząbki czosnku, przecisnąć przez praskę.
  • 2. Śledzie układać dość ciasno w słoiku na przemian z wszystkimi przyprawami. Zalać olejem i wstawić do lodówki co najmniej na dwie doby, by się ,‚przegryzły”.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi Śledzie Pieprz kolorowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować