Śledzie z cebulą i kolorowym pieprzem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Najprostszy, ale chyba też najbardziej lubiany sposób na śledzie, bo z cebulką. Tym razem w nieco innej wersji, bo z dodatkiem octu balsamicznego i ziarenek kolorowego pieprzu.

  • 30 min

Składniki:

  • płaty śledziowe a'la matias - 600 g
    cebula szalotka – 250 g
    liść laurowy - 3 szt.
    pieprz kolorowy – 1 łyżeczka
    olej rzepakowy - 1,5 szk.
    ocet balsamiczny – 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie z cebulą i kolorowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, opłukać i pokroić. Przełożyć do miski, zalać wrzącą wodą na 2 minuty, następnie wylać na sitko i zostawić do przestygnięcia.
  • Śledzie z cebulą i kolorowym pieprzem 2. Śledzie opłukać pod bieżącą wodą, a jeśli są bardzo słone, to wymoczyć je w wodzie. Następnie osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić na kawałki.
  • Śledzie z cebulą i kolorowym pieprzem 3. Kawałki śledzia układać w słoiku na zmianę z pokrojoną cebulą. Dodać ziarenka kolorowego pieprzu i ziela angielskiego oraz liście laurowe.
  • 4. Wlać ocet balsamiczny i olej rzepakowy. Całość odstawić do lodówki na minimum 24 godziny, a najlepiej na 48 godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet Olej Ryby Śledzie Pieprz kolorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Post Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować