Pasztet z kaczki z pistacjami

4.5 (140 ocen)

  • 2 godz.

Pasztet jest bardzo miękki, aromatyczny i chrupiący dzięki orzechom. Ładnie się kroi ukazując zielonkawe pistacje.

  • 2 godz.

Składniki:

  • • 1 gotowana kaczka z rosołu
    • warzywa z rosołu - 3 marchewki, pietruszka, kawałek selera i 3 całe cebule
    • 1 szklanka ugotowanego ryżu
    • 1/2 szklanki tłuszczu zdjętego z wierzchu rosołu
    • 3 jajka
    • 200 g obranych pistacji
    • sól, pieprz do smaku
    • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
    • 1 łyżeczka majeranku
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Wędliny Pasztet

Pasztet z kaczki z pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • W maszynce do mielenia zmielić mięso kaczki razem ze skórą, ugotowany ryż i warzywa z rosołu.
    • Dodać tłuszcz, jajka i przyprawy. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
    • Wymieszać mięso z pistacjami.
    • Mięso przełożyć do foremek, u mnie wyszły 3 jednorazowe, aluminiowe keksówki 8 x 20 cm.
    • Piec w temp. 180 st.C przez 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pistacje

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować