REKLAMA

PASZTET DROBIOWY Z PISTACJAMI

wyświetlono: 1778 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Ciekawy smak. Połączenie drobiu i delikatnie słonych pistacji jest idealne

opublikowany: 22.03.2016
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg udek z kurczaka
    50 dag piersi z kurczaka
    20 dag pistacji
    3 marchwie
    2 pietruszki
    3 litry bulionu warzywnego
    1 czerstwa bułka
    sól,pieprz
Ocena:

(średnia 4.5 z 143 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy
    też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 60 minut.Po tym czasie mięso
    wyjmujemy z rosołu, po odstudzeniu obieramy udka od kości.. Bułkę
    moczymy w rosole,
    odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,
    bułkę i warzywa oraz połowę obranych pistacji. Gotową masę doprawiamy
    do smaku solą i
    pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowalismy mięso i
    warzywa.Resztę pistacji siekamy, dodajemy do masy mięsnej, dobrze
    mieszamy. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp
    170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu
    pasztet nie będzie suchy.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: majka190382 IMG_20190707_173458_367

PASZTET DROBIOWY Z WĄTRÓBKĄ

Ulubiony pasztet moich synów. Delikatny w smaku, soczysty, rozpływający się w ustach

kategoria: wątróbka Pasztet opublikowany: 07.03.2016 | wyświetlono: 61629 Książki kucharskie: 14 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE