REKLAMA

Pasztet z fasoli z pistacjami

wyświetlono: 1214 | dodany do książki kucharskiej: 8 | polecenia: 0

Pyszny pasztet z fasoli skradnie serca nie tylko wegetarianom. Osoby, które jedzą mięso nie zorientują się z czego jest przygotowany. Pasztet jest delikatny a dodatek pistacji dodatkowo podkreśla jego wyjątkowy smak.

opublikowany: 16.04.2017
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 60 min
  • Średni

Składniki:

  • 350g białej fasoli
    duża cebula
    jabłko
    2 ząbki czosnku
    2/3 szkl płatków orkiszowych (ew. 1/2 szkl bułki tartej)
    2/3 szkl oleju rzepakowego
    2 łyżeczki majeranku
    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    50 g solonych pistacji
Ocena:

(średnia 4.5 z 174 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę opłukać i namoczyć w wodzie przez noc. Ugotować do miękkości, odcedzić, ostudzić. Na 3 łyżkach oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać jabłko i posiekany czosnek. Przesmażyć. Płatki zmielić. Do większego naczynia przełożyć fasolę, wlać olej, dodać mączkę z płatków orkiszowych, podsmażoną cebulkę i całość zmiksować blenderem na gładką masę. Doprawić do smaku. Na koniec wmieszać pistacje. Keksówkę (24x11cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę i wyrównać. Pasztet włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 40 minut aż się zarumieni. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: majka190382 IMG_20190707_173458_367

PASZTET DROBIOWY Z PISTACJAMI

Ciekawy smak. Połączenie drobiu i delikatnie słonych pistacji jest idealne

kategoria: Pasztet opublikowany: 22.03.2016 | wyświetlono: 1729 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: jaga jaga

Pasztet z pistacjami

Jeden z moich ulubionych.

kategoria: wątróbka jajko Pasztet opublikowany: 02.03.2014 | wyświetlono: 509 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE