Pasztet z grzybów leśnych i kaszy pęczak

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jesienny jarski pasztet.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 woreczki po 100 g ugotowanej kaszy jęczmiennej pęczak
    około 1 kg ugotowanych mieszanych grzybów leśnych
    4 jajka
    sól morska
    pieprz ognisty
    czosnek staropolski
    starta gałka muszkatołowa

    masło do wysmarowania formy i bułka tarta do obsypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z grzybów leśnych i kaszy pęczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasztet 1. Grzyby i kaszę mielę w maszynce do mięsa.
  • pasztet 2. Doprawiam do smaku, wbijam jajka, dokładnie mieszam.
  • pasztet 3. Wyrobioną masę przekładam do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką foremki.
  • pasztet 4. Wstawiam do piekarnika i piekę w temperaturze 190°C około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować