Pasztet z cukinii

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

Pasztet jest bardzo smaczny i zdrowy. Zrobiłam go bardzo szybko

  • 30 min

Składniki:

  • Cukinia ok 1,5 kg
    marchew 2 małe
    cebula 2 małe
    czosnek 1 ząbek
    bułka tarta 1,5 szklanki
    jajko 3
    Olej roślinny pół szklanki
    sól, pieprz, ostra papryka w proszku

Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach - obrać cukinię,gdy ma twardą skórkę. Cebulę zetrzeć na tarce,czosnek rozdrobnić przez praskę, marchewkę zetrzec na dużych oczkach. Cukinię,marchew,cebulę i czosnek połączyć i posolić. Składniki zostawić na jakiś czas aby móc później odsączyć nadmiar wody. Gdy odsączymy dodajemy pozostałe składniki i przyprawiamy pieprzem i papryką oraz solą, gdy jest taka potrzeba. Masę wlać do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanych bułką tartą. Piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni.
    Zostawić do ostudzenia. Smacznego!

Porady

Wodę trzeba odsączyć, aby nie rozpadał się gdy wystygnie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować