PASZTET Z CUKINII

4.95 (155 ocen)

  • 2 godz.

Doskonała przekąska do kanapek na każdą okazję.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki wieprzowej
    3 szkl cukinii startej na dużej tarce (bez łupy)
    25 dkg bułki tartej
    30 dkg żółtego sera
    4 jajka
    4 duże cebule
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.95 (155 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę zmielić, cukinię obrać z łupy i zetrzeć na dużej tarce, ser żółty zetrzeć, cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju.
  • 2. Wszystko razem wymieszać i włożyć do foremek aluminiowych.
  • 3. Piec aż do momentu uzyskania skórki.

Porady

Pasztet wyśmienicie smakuje polany ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować