Pasztet drobiowy z kaczką

4.5 (196 ocen)

  • 2 godz.

Pasztet w słoiki lub pieczony

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kurczak ok 1,7 - 2 kg
    pół kaczki ok 1,5 kg
    3 marchewki
    1 cebula
    ziele angielskie
    listek laurowy
    pół gałki muszkatołowej
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    1-3 wątróbki drobiowe
    żołądek
    300 g kaszy manny
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet drobiowy z kaczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kurczaka i kaczkę podzielić na kawałki, włożyć do garnka, dodać marchewki, cebulę listek laurowy, zalać wodą i ugotować na małym ogniu do miękkości jak rosół.

    Mięso i warzywa wyjąć z rosołu. Wystudzić. Mięso oddzielić od kości, przez maszynkę razem z warzywami i surową wątróbką. Do masy dodać ok 1,5 l rosołu, zetrzeć pół gałki muszkatołowej, dodać kaszę manną i przyprawić przyprawami do smaku solą i pieprzem. Wszystko zmiksować blenderem.
    Masę można podzielić i zmiksować z dodatkami jak : śliwki suszone, koncentrat pomidorowy, suszone grzyby.
    Pasztet rozłożyć w blaszki keksówki piec ok 40 min. w temp 190 st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować