Pasztet babuni

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis mam od mojej babci. Jest łatwy, a pasztet wszystkim smakuje.

Składniki:

  • ● 1 kg surowego niewędzonego boczku
    ● 10 dag wątróbki drobiowej
    ● 2 cebule
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet babuni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek gotujemy. Wodę wylewamy, zostawiamy tylko trochę na dnie garnka.
  • 2. Ugotowany boczek, surową wątróbkę i cebule przepuszczamy przez maszynkę. Gotujemy 10 minut, ciągle mieszając, aż woda odparuje. Przyprawiamy i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować