Idealnie sprawdzą się jako imprezowa przekąska, ale też świetnie zaprezentują na stole wielkanocnym.
Połączenie jajka i marchewki z delikatnym smakiem śmietany tworzy prosty, ale wyjątkowy smak!
Paszteciki z jajkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotuję na twardo, ścieram na tarce o dużych oczkach, marchewkę również.
Na maśle podsmażam marchewkę (około 7 minut).
Jajka łączę z marchewką i śmietaną, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Przygotowany farsz rozkładam na połowie ciasta francuskiego, zwijam (jak roladę, ale bardziej płasko).
Ciasto dzielę na kawałki, układam na papierze do pieczenia.
Każdy pasztecik smaruję żółtkiem oraz posypuję słodką papryką, natką pietruszki i sezamem.
Piekę w 180 stopniach około 20-25 minut.
Komentarze