Pasta z wędzonego twarogu i groszku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 twaróg wędzony
    ok. 100 g jogurtu naturalnego
    1-2 ząbki czosnku
    4 łyżki groszku z puszki
    szczypiorek
    biały pieprz
    papryka słodka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wędzonego twarogu i groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera. Dodajemy groszek, czosnek oraz poszatkowany szczypiorek. Składniki miksujemy dolewając stopniowo jogurt. Kiedy uzyskamy odpowiednią konsystencję, doprawiamy pastę białym pieprzem oraz papryką słodką w proszku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Jogurt Jogurt naturalny Pieprz biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować