Pasta z wędzonego twarogu

  • wyświetlono: 3152 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne smarowidełko do pieczywa.

portret

Składniki

250 g twarogu solankowego wędzonego
2 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżki posiekanego szczypiorku
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z wędzonego twarogu

  • 1. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy śmietanę i rozcieramy na gładką masę. Przyprawiamy niewielką ilością soli i świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy szczypiorek i dokładnie mieszamy. Podajemy do pieczywa.

Porady

Zanim dodamy soli, pastę należy spróbować, bo ser jest dość słony i być może sól w ogóle nie będzie potrzebna.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilśniadaniekolacjapasta do chlebatwaróg wędzonydomowa pasta

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z wędzonej makreli

Dodane przez: PolskaGotuje

Pasta z wędzonej makreli

Smaczna pasta kanapkowa z wędzonej...

image-21k2l6w

Dodane przez: malesia3

Pasta z wędzonej makreli i twarogu

Pyszna propozycja dodatku do kanapek...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: capri

pasta z tuńczyka z twarogiem

Przepyszna i błyskawiczna, zrobiona...

Pasta z halibuta wędzonego

Dodane przez: anka1988

Pasta z wędzonego halibuta

Pasta z halibuta na kanapki.

Pasta z wędzonej makreli

Dodane przez: Joatar

Pasta z wędzonej makreli

Nigdy nie lubiłam past rybnych,...

Pasta z ryby wędzonej

Dodane przez: bedzedka

Pasta z ryby wędzonej

Pasta jest idealna do kanapek na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE