Pasta z wędzonego twarogu

4.5 (181 ocen)

Pyszne smarowidełko do pieczywa.

Składniki:

  • 250 g twarogu solankowego wędzonego
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wędzonego twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy śmietanę i rozcieramy na gładką masę. Przyprawiamy niewielką ilością soli i świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy szczypiorek i dokładnie mieszamy. Podajemy do pieczywa.

Porady

Zanim dodamy soli, pastę należy spróbować, bo ser jest dość słony i być może sól w ogóle nie będzie potrzebna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować