Pasta z wędzonego dorsza i twarogu

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Zdrowy początek dnia... alternatywa dla pasty z makreli - równie ciekawy, prosty sposób na pyszną kanapkę :)

  • 20 min

Składniki:

  • 250 gram twarogu
    300 gram wędzonego dorsza
    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (lub jogurtu greckiego czy śmietany)
    1 jajko
    1/2 czerwonej cebuli
    ząbek czosnku
    natka pietruszki lub szczypiorek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ryba Kanapki Dodatki Pasty

Pasta z wędzonego dorsza i twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy 1. Wędzonego dorsza oddziel od ości, przełóż do miseczki i podziel na mniejsze kawałki, dodaj jogurt, twaróg i delikatnie rozgnieć widelcem. Dodaj do pasty drobno posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek, posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki oraz jajko ugotowane na twardo, pokrojone w kosteczkę (np. na sitku). Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Dorsz Jogurt Ryby Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować