Pasta z twarożku, jajek i chrzanu

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

Taki twarożek możemy przygotować bardzo szybko,lekko ostry za sprawą chrzanu.Najlepiej podać ze świeżym pieczywem.Na śniadanie lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dag białego sera
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 mała cebula
    2-3 łyżki śmietany 18 %
    sól i pieprz do smaku
    chrzan żurawinowy według uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Jajko Kanapki Twarożek Pasty Ser

Pasta z twarożku, jajek i chrzanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i drobno pokroić.Jajka obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Ser biały wymieszać ze śmietaną ,dodać starte jajka i pokrojoną cebulę.
  • 3. Następnie pastę przyprawić do smaku solą,pieprzem i chrzanem żurawinowym.Dokładnie wymieszać.

Porady

Chrzanu używamy według uznania,w zależności jak ostrą chcemy mieć pastę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować