Pasta z twarogu szynki i chrzanu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cudowne połączenie smaków: kwaskowość twarogu, delikatność szynki i charakterny chrzan .
Wszystko to razem daje świetny efekt :) Taka pasta znakomicie nadaje się na kolacje czy śniadanie. Dobrym dodatkiem do kanapek z tą pastą będzie jajko na twardo, rzodkiewka czy pomidorek koktajlowy. Nie zapomnijcie również dodać czegoś zielonego: rukoli, sałaty czy roszponki

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -chudy twaróg 100 g
    -szynka gotowana z indyka 150 g
    -jogurt naturalny lub śmietana 1 łyżka
    -chrzan ze słoiczka 1 łyżeczka
    -szczypta cukru
    -sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty Przekąski Ser

Pasta z twarogu szynki i chrzanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg dokładnie rozcieramy łyżką lub miksujemy blenderem.
  • 2. Szynkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do sera i dokładnie rozcieramy na gładką pastę, dodajemy jogurt lub śmietanę, chrzan, szczyptę cukru, solimy i pieprzymy wg. uznania, dokładnie wszystko jeszcze raz mieszamy.

Porady

Dodatek chrzanu jest tu indywidualną sprawą. Ja wolę, aby w paście była lekko wyczuwalna jego nuta , wy możecie dodać więcej, jeżeli lubicie wyraziste pasty. Trzeba pamiętać, że chrzan chrzanowi nie równy, więc przed dodaniem zalecam sprawdzić stopień ostrości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować