Szybka, prosta i bardzo smaczna pasta z tuńczyka. Swoimi kolorami i smakami przywołuje mi wiosnę. Idealna na śniadanie wielkanocne, do smarowania pieczywa czy jako farsz do jaj faszerowanych.
Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Paprykę, szczypiorek, koperek i kapary siekamy drobniej. Do miseczki wkładamy twaróg i widelcem rozdrabniamy, dodajemy posiekane jajka, paprykę, kapary, musztardę, majonez i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy tuńczyka - lubię widoczne kawałki, a nie chcę mieć papkowatej masy. Dodajemy także koperek, szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i ponownie mieszamy. Pasta najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego!
Komentarze