Pasta z tuńczyka z pomidorami i ziołami

4.5 (162 ocen)

Kolejna prosta propozycja pasty na kanapkę. Taką pastę można jeść i na śniadanie i na kolację.

Składniki:

  • tuńczyk w sosie własnym - 2 puszki
    pomidory - 2 szt.
    szczypiorek - 4 łyżeczki
    cebula biała - 1/2 szt.
    zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
    sól ziołowa - do smaku
    pieprz ziołowy - do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka z pomidorami i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Tuńczyka odsączyć z sosu, ale nie do końca ( musi być lekko wilgotny ). Przełożyć do miseczki.
    2. Pomidory pokroić w kosteczkę. Dodać do tuńczyka.
    3. Szczypior i cebulę posiekać. Dodać do tuńczyka. Wymieszać.
    4. Dodać sól, pieprz i zioła. Wymieszać. Przełożyć do małych pojemniczków/ salaterek/miseczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pomidor Ryby Tuńczyk Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować