pasta do kanapek z tuńczyka i jajek

4.5 (198 ocen)

  • 10 min

Pyszna i szybka domowa pasta.

  • 10 min

Składniki:

  • ok. 200 -250 g tuńczyka z puszki (w kawałkach),
    2 jajka na twardo,
    kilka łyżek kremowego serka do kanapek,
    kilka łyżek majonezu lub/i gęstego jogurtu naturalnego,
    ćwierć dużego pora (można zastąpić cebulą lub szczypiorkiem),
    ok. łyżki soku z cytryny (lub do smaku),
    sól, pieprz, ok. łyżeczki curry (lub do smaku), świeże zioła: natka pietruszki, bazylia, koperek lub kolendra
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Pasta do kanapek z tuńczyka i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć. Ugotowane jajka oraz świeże zioła drobno posiekać, pora pokroić w cienkie półplasterki. Składniki sałatki połączyć i doprawić.

Porady

Do pasty można dodać kawałeczki selera naciowego, ogórków konserwowych lub papryki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sałata Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować