Pasta z tofu z oliwkami

4 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczna i prosta w wykonaniu pasta do chleba. Smarowidło szczególnie powinno przypaść do gustu wegetarianom oraz miłośnikom oliwek. Polecam!

Składniki:

  • 2 kostki tofu wędzonego (2 x 180 g)
    200 g jogurtu naturalnego typu greckiego 10% tłuszczu
    1 słoik zielonych oliwek konserwowych drylowanych (163 g bez zalewy)
    2 ząbki czosnku
    sól do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Pasty

Pasta z tofu z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z tofu z oliwkami 1. Tofu pokruszyć, dołożyć połowę oliwek pokrojonych na mniejsze kawałki, obrany i posiekany czosnek oraz jogurt. Całość zblendować.
  • Pasta z tofu z oliwkami 2. Następnie dodać drobno pokrojone pozostałe oliwki – wymieszać. Pastę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować