Niebanalna w smaku, zaskakująca w swej prostocie pasta jajeczna z dodatkiem grzybów, oliwek oraz bakali, które tworzą niepowtarzalną, wyśmienitą kompozycję – idealną na kanapki i nie tylko.
25 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
100 g oczyszczonych pieczarek
10 drylowanych zielonych oliwek konserwowych
2 łyżki drobnych rodzynków
2 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
Pasta jajeczna z pieczarkami, oliwkami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki posiekać i odparować na suchej patelni (ok. 10 min), po czym wystudzić.
Rodzynki sparzyć, osączyć i wystudzić.
Jajka obrać ze skorupek, posiekać i przełożyć do miski. Dodać przygotowane pieczarki, posiekane oliwki i całe rodzynki. Całość wymieszać z dodatkiem majonezu oraz przypraw do smaku.
Komentarze