Pasta jajeczna z pieczarkami, oliwkami i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Niebanalna w smaku, zaskakująca w swej prostocie pasta jajeczna z dodatkiem grzybów, oliwek oraz bakali, które tworzą niepowtarzalną, wyśmienitą kompozycję – idealną na kanapki i nie tylko.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    100 g oczyszczonych pieczarek
    10 drylowanych zielonych oliwek konserwowych
    2 łyżki drobnych rodzynków
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z pieczarkami, oliwkami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z pieczarkami, oliwkami i rodzynkami 1. Pieczarki posiekać i odparować na suchej patelni (ok. 10 min), po czym wystudzić.
    Rodzynki sparzyć, osączyć i wystudzić.
    Jajka obrać ze skorupek, posiekać i przełożyć do miski. Dodać przygotowane pieczarki, posiekane oliwki i całe rodzynki. Całość wymieszać z dodatkiem majonezu oraz przypraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować