Pasta z makreli z twarogiem i cebulą

4 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na śniadanie lub kolację. W kilkanaście minut zrobisz pyszną pastę, która nie tylko zachwyci domowników, ale będzie też świetnym dodatkiem do przekąsek imprezowych. Jest delikatna w smaku, po prostu idealna. Sięgnij po sprawdzony przepis :-) Na moim kanale YouTube znajdziesz film z przepisem.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 makrela wędzona ok. 350 g (waga przed obraniem z ości)
    200 g twarogu półtłustego
    1 cebula szalotka
    1 ogórek kiszony
    pół pęczka pietruszki
    2 łyżki jogurtu
    1 łyżeczka musztardy
    odrobina soku z cytryny
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasta rybna Pasta z makreli

Pasta z makreli z twarogiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać z ości i mięso rozdrobnić widelcem.
    Twaróg również rozdrobnić widelcem.
    Cebulę i ogórek kiszony drobno pokroić, a pietruszkę posiekać.
    W misce wymieszać makrelę, cebulę, ogórek, pietruszkę i dodać jogurt, musztardę. Na koniec doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
    Gotowe, polecam :-)

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona Cebula Twaróg Kiszone ogórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować