Pasta z wędzonej makreli

  • wyświetlono: 1521 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczna pasta kanapkowa z wędzonej makreli

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- makrela wędzona: 1 sztuka
- jajko kurze: 4 sztuki
- ser żółty: 10 dekagramów
- cebula czerwona: 1 sztuka
- seler naciowy łodyga: 2 sztuki
- majonez: 3 łyżki
- pieprz czarny mielony: 2 szczypty

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z wędzonej makreli

  • 1. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Makrelę obrać ze skóry, oczyścić z ości, rozdrobnić widelcem.
  • 3. Selera i cebulę pokroić także w drobną kostkę.
  • 4. Szczypior posiekać.
  • 5. Ser zetrzeć na na tarce o grubych oczkach.
  • 6. Wszystkie składniki wymieszać, dodając majonez i doprawiając pieprzem.
  • 7. Pasta będzie smakować najlepiej, jeśli przed podaniem postoi trochę w lodówce, aby składniki się przegryzły.
  • 8. Podawać z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śniadanierybymakrela wędzonawarsztaty_kulinarne

Komentarze

Podobne przepisy

image-0780pjw

Dodane przez: izaa_a

pasta z wędzoną makrelą

szybka i smaczna

Pasta z wędzoną makrelą

Dodane przez: bogusia82

Pasta z wędzoną makrelą

Pastę z wędzonej makreli najczęściej...

Domowa pasta z wędzonej makreli

Dodane przez: Kuchnia Marty

Domowa pasta z wędzonej makreli

Domowa pasta z wędzonej makreli...

Pasta z makreli wędzonej

Dodane przez: benka

Pasta z wędzonej makreli

Szybko się ją robi i szybko znika...

Pasta z wędzonej makreli

Dodane przez: edyta337

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli na śniadanie...

pasta

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Bardzo smaczna i aromatyczna pasta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE