Pasta z makreli

5 (193 ocen)

Ta pasta najczęściej gości na moim stole. Szybka i prosta do przygotowania a do tego bardzo smaczna. Szczególnie lubię z kromką razowego chleba lub ze świeżą chrupiącą bułeczką.

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
    3 ogórki konserwowe
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 mała cebula
    0,5 łyżki miękkiego masła
    1 płaska łyżka musztardy
    2-3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę dokładnie obrać z ości. Rozgnieść widelcem lub zmiksować w blenderze. Dodać cebulę, jajka i ogórki pokrojone w kostkę, masło, musztardę, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć na 2-3 godziny do lodówki by smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować