Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na śniadanie lub kolację polecam bardzo pyszną pastę jajeczną, taką do wykonania bardzo szybko, ja do swojej dodałam ulubioną wędlinę, dodam, że najlepiej użyć taką dobrą jakościowo i ser mozzarella oraz szczypiorek prosto z ogródka, tak, tak, jeszcze w ogródku mam dorodny szczypiorek. Do takiej pasty najlepiej podać świeżutkie i pachnące pieczywo. A jak jest u Was? Lubicie takie pasty? Robicie? Może spodoba się Wam mój przepis. Smacznego życzę :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1 kulka sera mozzarella ( 125 g )
    10 dag ulubionej wędliny ( najlepiej w kawałku )
    szczypiorek według uznania
    1 łyżeczka musztardy
    około 4 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wędlinę również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Ser mozzarella dokładnie odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy.
  • 3. Następnie wszystkie składniki dokładnie mieszamy z majonezem i musztardą przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Odstawimy do lodówki, żeby pasta się schłodziła, a składniki ,,przegryzły się''.
  • 4. Podajemy i smacznego życzę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Sery Szczypiorek Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować