Pasta twarogowa z czosnkiem i szczypiorkiem

4 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Pasta przygotowana z twarogu, czosnku, jogurtu i szczypiorku. Doprawiona do smaku solą i pieprzem. Niewiele składników a smak rewelacyjny. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g twarogu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki pokrojonego szczypiorku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta twarogowa z czosnkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy twaróg i kruszymy na drobno np. widelcem. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Pokrojony czosnek i szczypiorek przekładamy do miski z twarogiem i dodajemy jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Szczypiorek Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować