Pasta szprotowo - warzywna

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pasta z wędzonych szprotów, jaj i warzyw konserwowych w lekko pikantnym pomidorowo-paprykowym sosie.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Szproty wędzone - 1 puszka 170g (ryby + 2 łyżki oleju)
    Ogórek konserwowy - 1szt
    Papryka konserwowa - 2 plastry
    Oliwki czarne - 10szt
    Jajko - 2szt
    Koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
    Sos sriracha - 1/2 łyżeczki
    Majonez - 1 łyżka
    Papryka słodka mielona - 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty Pasta rybna

Pasta szprotowo - warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta szprotowo - warzywna 1. Ze szprotów wyjmujemy kręgosłupy, odrywamy ogonki. Ryby razem z 2 łyżkami oleju ugniatamy widelcem.
    Ogórka i paprykę kroimy w drobną kostkę, a oliwki i plasterki.
    Jajka gotujemy na twardo i kroimy w małą kostkę.

    Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem, koncentratem, srirachą i papryką mieloną.

    Pastę można podawać od razu, ale najlepsza jest po 2-3 godzinach po przegryzieniu się składników.

Porady

Pasta świetnie pasuje do pieczywa, wafli ryżowych i krakersów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować