Pasta rybno-warzywna

0 (0 ocen)

Najlepsza pasta rybna jaką jadłam ! Zdrowa , pyszna i domowa :)

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:
    2 filety z morszczuka ( każdy po ok 100 g )
    4 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 korzenia selera
    1 por bez liści

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    2 ogórki kiszone

    Składniki robocze :
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka masła śmietankowego
    sól , pieprz
    woda

    Do dekoracji:
    kromki chleba
    ogórek kiszony


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dip Pasty Pasta rybna

Pasta rybno-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Marchewkę , pietruszkę i seler oczyszczamy kroimy w mniejsze części , gotujemy do zmięknięcia
  • ogórek , por 2. Pora kroimy w cienkie plasterki , ogórki w małą kosteczkę
  • ugotowane 3. Rybę kroimy w małe kawałeczki , dodajemy do garnka z warzywami , gotujemy 2 min , odcedzamy. Dorzucamy pokrojone ogórki i pora.
  • przed zmiksowaniem 4. Dodajemy majonez , masło -doprawiamy.
  • gotowa pasta 5. Miksujemy blenderem na gładki krem. Podajemy z pieczywem.

Porady

Pasta pasuje także jako dip do chipsów. Z podanych proporcji pasty starczy na 1 lub 1 i 1/2 bochenka chleba ( zależnie od grubości smarowania kromek) Możemy użyć innego fileta , pamiętajmy że jednak w każdym może trafić się ość , w trakcie krojenia , pamiętajmy by usunąć. Dla osób na diecie polecam ominąć masło a majonez zastąpić jogurtem naturalnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować