Rosołowa pasta warzywna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubata łyżka tej pasty odpowiada 1 kupnej kostce rosołowej.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • seler z nacią 3 szt
    pietruszka z nacią 4 szt
    marchew 4 duże szt
    por 1 szt
    koper 4 pęczki
    lubczyk 4 pęczki
    olej 100 ml , lub smalec z kaczki 10 dag

    przyprawy:

    kurkuma 30 gram
    curry 30 gram
    100 gram soli himalajskiej
    mielony liść laurowy 1 łyżeczka
    mielone ziele angielskie 1 łyżeczka
    czosnek granulowany czubata łyżka
    zioła prowansalskie 30 gram
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta warzywna

Rosołowa pasta warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie natki i obrane korzenie myjemy i razem z łodygami mielimy przez sitko 4 mm. Wlewamy 100 ml oleju, lub smalcu z kaczki. Dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie wszystko mieszamy. Pomieszaną masą napełniamy słoiczki 200 ml. - 300 ml. Pasteryzujemy 60 minut od momentu zagotowania. Taki czas pasteryzacji dałem gdyż warzywa były surowe. Za pasteryzowane słoiczki studzimy i wynosimy do piwnicy. Otwarty słoik trzymamy w lodówce, 1 łyżka pasty równa jest jednej kostce.
    Polecam :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować