Pasta kanapkowa z bakłażana

  • wyświetlono: 679 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa. Używam jej również jako dipu do warzyw.

kasia_m86
  • 5min

Składniki

1/3 bakłażana
oliwki czarne lub zielone (2 łyżki)
czosnek
szczypiorek
sok z cytryny
przyprawy

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta kanapkowa z bakłażana

  • 1. Bakłażana pokroić na cienkie plastry. Drobno posiekać oliwki. Czosnek i szczypiorek drobno posiekać. Bakłażana opłukać pod bieżącą wodą, aby pozbyć się goryczki i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Ułożyć na średnio rozgrzanej patelni grillowej. Grillować przez kilka minut z dwóch stron aż zmięknie i zbrązowieje. Posypać pieprzem i przyprawami. Bardzo drobno posiekać. Skropić sokiem z cytryny, wymieszać z czosnkiem i szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodybakłażanimprezapasta kanapkowadippasta z bakłażanadip do warzyw

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta kanapkowa z tuńczyka

Dodane przez: kitka331

Pasta kanapkowa z tuńczyka

Pyszna pasta z tuńczyka, idealna...

Pasta z bakłażana

Dodane przez: Świeca Urszula

Pasta z bakłażana

Polecam pastę warzywną na kolację.

Pasta kanapkowa z jajkiem

Dodane przez: afrodyta

Pasta kanapkowa z jajkiem.

Smaczna pasta na kanapki. Tym razem...

pasta z konserwy

Dodane przez: klementynka

pasta kanapkowa z konserwy mięsnej

Moja rodzina bardzo lubi pasty...

Pasta z bobu

Dodane przez: rzelkazag

Pasta kanapkowa z bobu

Kiedy tylko pojawi się świeży bób,...

Pasta kanapkowa z krewetek

Dodane przez: koma61

Pasta kanapkowa z krewetek

z sosem słodko pikantnym

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE