Pasta jajeczna z wędliną

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smakowitą pastę do pieczywa. Tym razem postanowiłam do tradycyjnej pasty jajecznej dodać wędlinę. Wyszło pysznie, prosto i aromatycznie. Polecam

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    50 g wędliny w plastrach
    pęczek szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z wędliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i przekładamy do miseczki a następnie rozdrabniamy widelcem. Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dokładamy do jajek (zostawiamy trochę do posypania). Wędlinę kroimy w drobną kosteczkę i dokładamy do pozostałych składników, mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy majonez. Ponownie mieszamy i posypujemy odłożonym szczypiorkiem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Szczypiorek Wędlina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować