Jestem gospodynią domową i mamą trójki dorosłych dzieci. Bardzo dużo czasu spędzam w kuchni, bo mam grono przyjaciół, których często goszczę. Przepis przesłała Wiesława Dobrychłop
Parówki w musztardowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Robimy sos: masło roztapiamy
na patelni, wsypujemy mąkę
i mieszając, podsmażamy.
Rozprowadzamy zimnym bulionem.
Doprawiamy solą, pieprzem,
vegetą i musztardą.
Gotujemy kilka minut, co jakiś
czas mieszając. Dodajemy
śmietanę, chrzan i mieszamy.
2.Szczypiorek myjemy, osuszamy
i drobno kroimy. Z parówek
zdejmujemy osłonki. Kroimy
w plasterki, wkładamy do
gorącego sosu musztardowego
i mieszając, na małym ogniu
doprowadzamy do wrzenia. Posypujemy
szczypiorkiem
Komentarze