Śledź w sosie musztardowym

4.47 (198 ocen)

  • 2 godz.

Ulubiony śledzik mojego męża

  • 2 godz.

Składniki:

  • 500 g matiasów
    1 duża cebula
    150 g musztardy stołowej
    2 łyżki musztardy francuskiej
    4-5 łyżek majonezu
    3 łyżeczki oleju
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka miodu
    2 łyżeczki octu
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy wymoczyć w zimnej wodzie.
    Cebulę pokroić w kostkę.
    Majonez, musztardy, cukier, miód, ocet i olej wymieszać bardzo dokładnie.
    W naczyniu układać warstwami matiasy i sos musztardowy.
    Odstawić do lodówki do przegryzienia smaków (najlepiej na noc).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować