Zapiekane parówki w cieście francuskim

4.47 (182 ocen)

Podawać np. z sałatką z pomidorów polaną sosem czosnkowym,ozdobić świeżymi listkami bazylii lub zieloną natką pietruszki.Takie ekspresowe danie na wypadek niespodziewanych gości.

Składniki:

  • 2 opak. ciasta francuskiego
    16 szt parówek typu "Berlinki"
    20 dkg. startego żółtego sera
    1 op. keczupu pikantnego
    1 szt. jajko
Wystaw ocenę:

4.47 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zapiekane parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekane parówki w cieście francuskim 1. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub rozdrobnić blenderem.Z parówek zdjąć osłonki.
  • zapiekane parówki w cieście francuskim 2. Ciasto francuskie rozwinąć i każde podzielić na 8 kawałków.Na każdym prostokącie z jednego brzegu posypać tartym serem i zrobić "kleks" keczupu.Ułożyć pozbawioną folii parówkę i zwinąć roladkę.
  • zapiekane parówki w cieście francuskim 3. Ułożyć na wysmarowanej blaszce przygotowane parówki,każdą posmarować rozmąconym jajkiem i posypać tartym serem.
  • zapiekane parówki w cieście francuskim 4. Wstawić do piekarnika i piec 20 min.w 190 C

Porady

Warto mieć zawsze w lodówce takie awaryjne ciasto francuskie na wypadek niespodziewanych gości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować