Parmezanowe gofry z jajkiem sadzonym i awokado

4.51 (162 ocen)

Wytrawne gofry są świetnym rozwiązaniem zamiast pieczywa.Sprawdzą się na śniadanie jak również na kolację. Bardzo szybko się je przygotowuje a na dodatek są przepyszne.

Składniki:

  • Składniki : ( na około 4 gofry - 4 porcje )

    150g startego parmezanu,
    1 1/2 szklanki mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    2 szklanki mleka,
    2 jajka,
    3 łyżki roztopionego masła,
    sól,
    pieprz.


    4 jajka,
    rukola,
    awokado,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Gofry Jajko Przystawki

Parmezanowe gofry z jajkiem sadzonym i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smalczyk przełóż do garnuszka i roztop. Wsyp do miski parmezan, mąkę, proszek do pieczenia oraz pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj składniki. Wlej mleko, roztopiony smalczyk oraz wbij jajko. Zmiksuj wszystko na jednolite ciasto. W gofrownicy piecz gofry na złoty kolor.
  • 2. Na patelni roztop smalczyk. Wbij jajka. Posyp solą i pieprzem. Przykryj pokrywka i smaż na miękko. Na każdego gofra ułóż rukolę. Następnie sadzone jajko i kawałek awokado.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Parmezan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować