Wytrawne gofry są świetnym rozwiązaniem zamiast pieczywa.Sprawdzą się na śniadanie jak również na kolację. Bardzo szybko się je przygotowuje a na dodatek są przepyszne.
Parmezanowe gofry z jajkiem sadzonym i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Smalczyk przełóż do garnuszka i roztop. Wsyp do miski parmezan, mąkę, proszek do pieczenia oraz pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj składniki. Wlej mleko, roztopiony smalczyk oraz wbij jajko. Zmiksuj wszystko na jednolite ciasto. W gofrownicy piecz gofry na złoty kolor.
2.Na patelni roztop smalczyk. Wbij jajka. Posyp solą i pieprzem. Przykryj pokrywka i smaż na miękko. Na każdego gofra ułóż rukolę. Następnie sadzone jajko i kawałek awokado.
Komentarze