Tosty z awokado, jajkiem sadzonym i kiełkami rzodkiewki

4.5 (150 ocen)

Zdrowe, pyszne i treściwe śniadanko

Składniki:

  • Na dwa tosty:
    4 kromki chleba tostowego
    pół awokado
    2 jajka
    1 trójkącik serka topionego np. śmietankowy
    2 łyżki kiełków rzodkiewki
    sól morska
    pieprz świeżo mielony
    kilka kropel soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Tosty

Tosty z awokado, jajkiem sadzonym i kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tosty opiec w tosterze, w piekarniku lub na patelni z obu stron na rumiano. Jajka usmażyć tak by żółtka były półpłynne. Awokado obrać ze skóry, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Na talerzu ułożyć 2 kromki pieczywa posmarowane serkiem, na serek położyć awokado i jajko. Wierzch posypać kiełkami, solą i pieprzem. Przykryć pozostałymi kromkami opieczonego chleba. Najlepiej smakują popijane sokiem z wyciśniętych pomarańczy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować