Paprykowy filet z indyka

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Papryka w tym daniu gra główną rolę ,nadaje potrawie smaku i kolorów , dodałam trzy kolory, pomarańczową żółtą i czerwoną

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • papryka żółta, czerwona i pomarańczowa po 1 sztuce
    filet z indyka około 600 gram
    cebula biała 1 duża sztuka
    pomidory bez skórki z puszki 1 szklanka
    szczypiorek posiekany
    sól i pieprz do smaku
    zioła do indyka 2 łyżeczki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paprykowy filet z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w piórka cebulę ,lekko posolić , oraz dodać szczyptę cukru, podsmażyć na rumiano.Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę ,przykryć patelnię i dusić około 10-12 minut, 3 minuty przed końcem duszenia dodać pomidory z puszki .Zdjąć pokrywkę aby sos odparował i zrobił się gęsty.Doprawić .
  • 2. Filet umyć osuszyć ,pokroić na mniejsze kawałki, natrzeć ziołami do indyka, podsmażyć na tłuszczu.Podsmażone filety dodać do sosu ,wymieszać .Posypać obficie szczypiorkiem. Podawać na ciepło z pieczywem ,ryżem ,makaronem lub kaszą .
    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować