Papryki pieczone z kaszą orkiszową, mięsem z kaczki, oscypkiem i pieczarkami brunatnymi

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Po dużym rodzinnym obiedzie zostało mi sporo ugotowanego mięsa z kaczki po rosole. Postanowiłam je wykorzystać nietypowo jako farsz do papryki pieczonej. Dla wzmocnienia smaku dodałam nietypowe pieczarki-brunatne, które są bardziej wyraziste w smaku. Efekt końcowy był zaskakująco smaczny.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    4-5 dużych czerwonych papryk
    25 dag pieczarek brunatnych
    2 szklanki pokrojonego ugotowanego mięsa z kaczki
    2 szklanki ugotowanej na półtwardo kaszy orkiszowej
    Pół szklanki startego oscypka
    Olej rzepakowy
    3-4 ząbki czosnku
    1 biała cebula
    Sól, pieprz, przyprawa do mięsa drobiowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane warzywa

Papryki pieczone z kaszą orkiszową, mięsem z kaczki, oscypkiem i pieczarkami brunatnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obierz, pokrój i usmaż na oleju. Cebulę, czosnek obierz, pokrój w drobną kosteczkę i usmaż na złoty kolor. Mięso obtocz w przyprawie i lekko podsmaż na oleju. Do miski przełóż pieczarki, cebulę, czosnek, mięso, kaszę, oscypka, przypraw sól, pieprz i wymieszaj całość. Paprykę umyj i przekrój na pół, oczyść z gniazd nasiennych. Farszem napełnij środek. Wstaw do piekarnika nagrzanego 180 stopni i piecz około 40-45 minut. w trakcie pieczenia przykryj wierzch folią, aby się nie przypiekł.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kaczki Pieczarki Kasza orkiszowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kurczak z kaszą bulgur i pieczarkami brunatnymi

4.49 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka z kaszą orkiszową i warzywami.

To może cię zainteresować