Kurczak z kaszą bulgur i brunatnymi pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 40 min

Kurczak faszerowany to świetny pomysł na szybki, syty i smaczny obiad.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -kurczak ok.1,5 kg
    -przyprawa do kurczaka,papryka słodka, sól,pieprz,czosnek granulowany

    Farsz:
    -10 dag kaszy bulgur
    -15 dag pieczarek brunatnych
    -1 cebula
    -10 dag pora
    -sól.pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kurczak z kaszą bulgur i brunatnymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy ,osuszamy,wycinamy kości. Nacieramy przyprawa do kurczaka , odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
  • 2. Farsz: kaszę gotujemy al dente w osolonym wrzątku, studzimy.
    Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy nie wielką ilość oleju, przesmażamy cebulę, dodajemy pora oraz pieczarki, dusimy ok. 10 min. , przyprawiamy
    solą i pieprzem, dodajemy kasze i mieszamy.
  • 3. Kurczaka faszerujemy przygotowanym farszem i zszywamy nićmi kuchennymi, nóżki związujemy.
    Kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka i przekładamy do naczynia żaroodpornego,podlewamy niewielką ilością wody .pieczemy
    80-90 min. w temp.170 stopni.
  • 4. 4.Podajemy za raz po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Kasza bulgur Kurczak Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować