Panierowane roladki z polędwiczki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki luzujemy z błonek,kroimy na cztery równe porcje,rozbijamy tłuczkiem do mięsa na duże płaty,posypujemy delikatnie solą,pieprzem,tymiankiem,oraz majerankiem,Boczek,kiełbasę,ogórek kroimy w tzw.zapałki.Cebulę kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju wrzucamy boczek,cebulę,podsmażamy na rumiano,dodajemy kiełbasę,ogórek,zieloną pietruszkę,mieszamy smażymy jeszcze kilka chwil,studzimy.Do farszu dodajemy musztardę,wbijamy jajko,doprawiamy do smaku.Farsz ułożyć na mięsie,zwijamy rolady,Panierujemy w mące,jajku,bułce tartej.Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju.Przed podaniem roladki kroimy wzdłuż na pół.Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami oraz dowolną surówką.SMACZNEGO.
Komentarze