Pani Walewska na herbatnikach

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Łatwy

Szybki i tani sposób na pyszny smakołyk.

  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • ok.3 paczki herbatników
    2 budynie karmelowe+ ok. 2 łyżki cukru
    3 szklanki mleka
    1 kostka masła
    dżem porzeczkowy
    płatki migdałowe
    małe bezy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Pani walewska na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Ugotować budyń i całkowicie wystudzić. Masło zmiksować dodając po jednej łyżce budyniu. Blaszkę zabezpieczyć papierem do pieczenia. Dno blaszki wyłożyć herbatnikami, posmarować cienką warstwą dżemu i 1/3 masy, przykryć herbatnikami, powtarzamy smarujemy cienko dżemem i kolejną 1/3 masy przykryć herbatnikami wysmarować wierzch pozostałą częścią masy. Migdały uprażyć na patelni po wystudzeniu posypać nimi ciasto, bezy rozkruszyć w rękach i również posypać nimi wierzch ciasta.
  • 2. Masło zmiksować dodając po jednej łyżce budyniu. Blaszkę zabezpieczyć papierem do pieczenia. Dno blaszki wyłożyć herbatnikami, posmarować cienką warstwą dżemu i 1/3 masy, przykryć herbatnikami, powtarzamy smarujemy cienko dżemem i kolejną 1/3 masy przykryć herbatnikami wysmarować wierzch pozostałą częścią masy.
  • 3. Migdały uprażyć na patelni po wystudzeniu posypać nimi ciasto, bezy rozkruszyć w rękach i również posypać nimi wierzch ciasta.
  • 4. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować