Pani walewska na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Ugotować budyń i całkowicie wystudzić. Masło zmiksować dodając po jednej łyżce budyniu. Blaszkę zabezpieczyć papierem do pieczenia. Dno blaszki wyłożyć herbatnikami, posmarować cienką warstwą dżemu i 1/3 masy, przykryć herbatnikami, powtarzamy smarujemy cienko dżemem i kolejną 1/3 masy przykryć herbatnikami wysmarować wierzch pozostałą częścią masy. Migdały uprażyć na patelni po wystudzeniu posypać nimi ciasto, bezy rozkruszyć w rękach i również posypać nimi wierzch ciasta.
2.Masło zmiksować dodając po jednej łyżce budyniu. Blaszkę zabezpieczyć papierem do pieczenia. Dno blaszki wyłożyć herbatnikami, posmarować cienką warstwą dżemu i 1/3 masy, przykryć herbatnikami, powtarzamy smarujemy cienko dżemem i kolejną 1/3 masy przykryć herbatnikami wysmarować wierzch pozostałą częścią masy.
3.Migdały uprażyć na patelni po wystudzeniu posypać nimi ciasto, bezy rozkruszyć w rękach i również posypać nimi wierzch ciasta.
Komentarze