Panga w sosie koperkowym.

4.51 (196 ocen)

Fajna alternatywa dla zwykłej smażonej ryby.

Składniki:

  • 2 płaty rozmrożonej pangi
    pęczek koperku
    5 -10 dag startego żółtego sera
    0,3l śmietany 18%
    masło do smażenia
    sól
    pieprz
    zioła ( np.bazylia, oregano)
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sos koperkowy Ser

Panga w sosie koperkowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panga 1. Płyty pangi pokroić na kawałki, polać sokiem z cytryny i usmażyć na maśle. Koperek drobno pokroić. Dodać sól, pieprz i zioła w śmietanie.
  • 2. Ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać koperkiem, polać śmietaną i doprawić solą i pieprzem. Całość posypać startym żółtym serem.
  • 3. Zapiekać 10-15 minut w temperaturze 200*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Panga Przyprawy Ryby Sery Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować