Panga w sosie koperkowym

3 (2 ocen)

Proste i pyszne danie

Składniki:

  • 2 filety z pangi
    przyprawa do ryb
    pół cytryny
    2 łyżki mąki
    olej do smażenia

    Sos koperkowy

    250ml śmietany 12 %
    2 łyżki masła
    1 kostka rosołowa
    1 szklanka gorącej wody
    1 czubata łyżka mąki
    1 pęczek koperku
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panga w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożone filety osuszamy ręcznikiem papierowym i skrapiamy lekko sokiem z cytryny.Posypujemy filety lekko przyprawą do ryby,obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

    W małym garnku rozpuszczamy masło. Do masła dodajemy mąkę i mieszamy. W 1 szklance gorącej wody rozpuszczany kostkę rosołową. Wlewamy do garnka z masłem i mąką, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wlewany powoli śmietanę i wsypujemy drobno posiekany koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Sosem polewamy rybę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować