Panga w brzoskwiniach

4.5 (143 ocen)

Pojawia się u mnie na świątecznym stole zamiast ryby po grecku. Jest świetną przekąską na zimno, nadającą się na każde imprezy. I co bardzo ważne- szybką w przygotowaniu.

Składniki:

  • -1 kg filetu z pangi
    -przyprawa do ryb
    -sok z połowy cytryny
    -mąka do obtoczenia ryby
    -łyżeczka vegety
    -2 duże cebule
    -2 czerwone papryki
    -puszka brzoskwiń (razem z syropem)
    -1 mały ketchup łagodny
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Panga w brzoskwiniach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka i smażymy z vegetą na złoto. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę smażymy razem z cebulą. Następnie zalewamy warzywa sokiem z brzoskwiń i dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie oraz ketchup. Dusimy wszystko na wolnym ogniu około 5 minut. Zdejmujemy z ognia do wystygnięcia.
  • 2. Porcje ryby obtaczamy w przyprawie do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie obtaczamy w mące i smażymy.
  • 3. Usmażoną rybę układamy na półmisku i polewamy wystudzonym sosem.

Porady

-W ten sposób możemy przygotować także inną rybę np. dorsza lub mintaja.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Panga Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować